Isännöitsijän yhden arkipäivän arkipäiväkirja

13.01.2022

Voiko ihanammin päivän (maanantai) alkaa…

Lähdin ajelemaan tuolta ihanasta Vehmaisten vehmaasta kaupinginosasta kohti maalikylää eli Kalevaa.  Olin hyvissä ajoin liikkeellä ja hyvillä mielin, kunnes autossa syttyi renkaiden ilmanpaineiden varoitusvalo ja vasen takakumi oli tyhjentymässä hyvää vauhtia.  Ajelin sitten Hatanpäälle rengasliikkeeseen ja ajattelin, että kyllä ne pojat sen odottaessa korjaa, mutta ei kuitenkaan, koska liukkaat kelit olivat tulossa, niin ruuhka oli melkoinen ja palvelu sen mukaista.

Mietin, että mitähän jos isännöitsijä toimisi samalla asenteella, kun on vähän ruuhkaa puhelimessa ja sähköpostissa jne.  Sanoivat vaan, että jätä tänne, korjataan, kun ehditään. Ei ollut vaihtoehtoja, joten sinne jäi ja päätin olla reipas ja tehdä raikkaan aamukävelyn ja kävellä Hatanpäältä Kalevaan. 

Sitten soi puhelin ja puheenjohtaja kertoi, että väliaikainen vesijohdon liitin oli pettänyt ja perjantaina oli palokunta käynyt tyhjentämässä uima-altaan alkua Hervannassa.  Ajattelin, että ehkä en teekään sitä työtä, mitä olin suunnitellut tekeväni.

Sitten soi taas puhelin ja nyt oli kylmä talossa Lentävänniemessä.  Kolme vuotta vanha talo ja lämmönsiirrin vuotaa ja takuuseen pitää mennä, kertoi soittaja. Ajattelin, että ehkä en tee sitä toistakaan työtä, jota olin suunnitellut. 

Olin kuitenkin iloinen, että olen terve ja pystyn kävelemään.  Pieniä murheita nämäkin tässä maailmankaikkeudessa ja varsinkin 100 vuoden päästä, mutta hoidetaan, ajattelin.

Sitten pääsin Pamikseen syömään aamupalaa ja juomaan kuumaa kahvia mukavaan tuttuun porukkaan ja loppujen lopuksi ihan hyvä maanantaiaamu ja autonkin sain hakea tunnin päästä.

Nyt en enää lähtenyt kävelemään, vaikka vähän kyllä mieli teki.

Ismo Lehtonen
isännöitsijä AIT