Jätehuoltomääräykset ja poistuvat pikakontit

16.06.2021

Uudet jätehuoltomääräykset ja lajittelujen aikataulut Pirkanmaalla:

Määräykset koskevat vähintään viiden asunnon kiinteistöjä.
Tampereella lasipakkaukset, metalli ja biojäte alkaen 1.9.2021 ja muissa kunnissa alkaen 1.4.2022
Tampereella kartonki- ja muovipakkaukset alkaen 1.9.2022 ja muissa kunnissa alkaen 1.4.2023

Isännöinti tekee ilmoituksen Pirkanmaan Jätehuollon Kotipiha-formaattiin 30.6.2021 mennessä, jos kiinteistöltä puuttuu biojätteen, metallin tai lasipakkausten keräys. Tilauksia kerätään jonoon ja niitä aletaan toimittamaan kesän aikana.

PJH ilmoittaa isännöitsijälle, milloin jäteastiat toimitetaan taloyhtiölle, jäteastiat toimitetaan viimeistään elokuussa. Lasipakkausten ja metallin keräys on maksutonta, jos kiinteistöllä kerätään biojätettä.

Pikakontit poistuvat:

Pikakontin (malli kuvassa) käyttöä keräysvälineenä ei voida voimaan tulevien jätehuoltomääräysten mukaisesti jatkaa. 1.10. tapahtuvan kuljetusurakoitsijamuutoksen vuoksi. Konteista tulisi luopua viimeistään syyskuussa.

Pirkanmaan Jätehuolto toimittaa kiinteistöille korvaavat pyörälliset 140-770 litraiset jäteastiat maksutta. Mikäli pikakontti korvataan esim. syväkeräyksellä, taloyhtiön tulee hankkia keräysväline itse.

Jos pikakontti korvataan jäteastiolla 31.8.2021 mennessä, PJH tarjoaa kontin tyhjennyksen yhteydessä sen pois kuljetuksen ilman lisäkuluja.

Isännöinti hoitaa tarvittavat muutokset.