Pamiksen isännöimä taloyhtiö Suomen paras taloyhtiö 2021 – finalistina

16.09.2021

Asunto Oy Tampereen Haiharanpääsky, Tampere

Asoy Tampereen Haiharanpääsky on vuonna 2003 rakennettu 44 asunnon kerrostaloyhtiö Tampereen Kaukajärven kaupunginosassa. Yhtiössä asukkaita pyritään kuulemaan monin tavoin ennen kuin päätöksiä tehdään.

Haiharanpääskyssä asukkaat ovat tervetulleita kertomaan ideoitaan ja antamaan palautetta. Virallisempien asukaskyselyjen ohella suositaan matalan kynnyksen keskusteluja esimerkiksi pihalla ja porraskäytävässä. Syksyisin toistuvassa asukas- ja osakaskyselyssä on asukkailla mahdollisuus kommentoida hallituksen suunnitelmia ja kertoa omia ehdotuksiaan taloyhtiön arjen parantamiseksi.

Viime vuosina taloyhtiössä on kehitetty muun muassa yhtiökokouskulttuuria. Nykyisin asukkailta kysytään etukäteen ehdotuksia asioista, jotka kiinnostavat, ja pyritään nostamaan niitä kokousten asialistalle.

Koronan myötä tulleilla etäosallistumistyökaluilla on saatu asukkaille entistä tasa-arvoisemmat mahdollisuudet osallistua päätöksentekoon.

Asukkaat ovat kiitelleet toimivaa ja asukaslähtöistä viestintää. Viestinnän kanaviin kuuluu mm. joka toinen kuukausi asukkaille jaettava paperinen asukastiedote, johon kootaan ajankohtaiset aiheet, kuten taloyhtiön muutostyöt ja hallituksen päätökset sekä ajankohtaiset asumisen vinkit.

Taloyhtiön kotisivuille on koottu tietoa ja asioista tiedotetaan myös rappunäytön kautta.

Suomen paras taloyhtiö -kilpailun finaaliin valittiin viisi taloyhtiötä, joissa kuuluu monipuolisesti asukkaiden ääni. Voittaja julkistetaan lokakuussa 2021.