Pamiksen jouluajan tiedote!

23.12.2020

Kierrätys

Laita joulukuusi biojäteastian viereen. Kuuset otetaan samaan kyytiin muun biojätteen kanssa, joten älä pakkaa kuusta muovisäkkiin.

Ruoantähteet, paperiset lautasliinat ja kuihtuneet joulukukat kuuluvat kaikki biojätteeseen. Samoin kinkunrasva, jota EI saa laittaa viemäriin!

Lahjapakkaukset viedään litistettyinä kartonginkeräykseen.

Kynttilät

Sijoita kynttilät riittävälle etäisyydelle toisistaan ja palavasta materiaalista. Polta kynttilöitä vain palamattomalla alustalla. Huolehdi myös, etteivät lapset tai lemmikit yllä kynttilöihin. Sammuta kynttilät aina, kun poistut huoneesta.

Joulusiivouksen yhteydessä on hyvä testata palohälyttimien toimivuus ja hankkia sammutuspeite, mikäli taloudesta ei vielä sellaista löydy. Steariini- ja rasvapalot täytyy sammuttaa sammutuspeitteellä, ei vedellä.

Paloturvallisuus yleisissä tiloissa

Palomääräysten mukaan yleisissä tiloissa (porraskäytävä, varastokäytävät yms.) ei saa säilyttää ylimääräistä irtaimistoa ja kulkutiet tulee pitää esteettöminä. Porraskäytävään ei saa laittaa joulukuusia tai sähkövaloja.

Ilotulitteet

Ilotulitteiden sallittu käyttöaika on 31.12. klo 18.00–1.1. klo 02.00. Ilotulitteet tulee ampua vähintään 15 metrin etäisyydeltä rakennuksista, suunnattuna rakennuksista poispäin. Ilotulitteita ei saa ampua rakennuksen katoilta, parvekkeilta tai terasseilta.

Yleinen hätänumero: 112

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2021!

Pamis-team