Pirkanmaalla, Tampereella, Kalevassa. Pamis.

Raitiotietöistä muutoksia Kalevaan Sammonkadulle ja Teiskontielle

Uusia liikennejärjestelyjä Sammonkadulle Kaupinkadun ja Tursonkadun risteysalueille

Sammonkadulla Tursonkadun risteyksessä tehdään Sammonkadun poikittain alittavaa viemärilinjaa. Työalue sijaitsee risteyksen keskellä, ja autoliikenne ohittaa työmaan kumpaankin suuntaan yhdellä kaistalla. Joukahaisenkadulta saa kääntyä keskustaan päin oikealle ja Tursonkadulta Hervannan valtaväylälle päin oikealle. Sammonkatua ajettaessa kääntyminen oikealle sekä Joukahaisenkadulle että Tursonkadulle on sallittu, mutta vasemmalle kääntyminen on risteyksessä kielletty.

Osittain yhtä aikaa Tursonkadun töiden kanssa aloitetaan jätevesi- ja vesijohtojen muutostyöt Kaupinkadun liittymässä. Pääsy Sammonkadulta Kaupinkadun pohjoispuolelle on suljettu. Lisäksi risteyksen pohjoispuolella oleva suojatie siirtyy hieman etäämmäs risteyksestä. Risteyksen länsipuolella eli keskustan suunnassa oleva suojatie on käytössä, idänpuoleinen suojatie on edelleen suljettu. Suojateillä ei ole liikennevalo-ohjausta.

Kaupinkadun ja Tursonkadun risteysalueilla sijaitsevat bussipysäkit pysyvät nykyisillä paikoillaan. Työmaa-alueiden läheisyydessä suurin sallittu nopeus on 30 kilometriä tunnissa. Töiden kesto liittymissä on useita viikkoja.

Teiskontielle liikennejärjestelyjä raitiotien rakentamiseen liittyvistä putkitöistä

Raitiotieallianssi aloittaa Teiskontien alittavaa putkityötä ja siihen liittyvien liikennejärjestelyjen valmistelua Ilmarinkadun risteysalueella viikolla 2.

Teiskontien ali porataan vesijohdon suojaputkitusta ABC-huoltoaseman kohdalla. Työalueen kohdalla autoliikenteen käyttöön jää yksi kaista kumpaankin suuntaan ja ajolinjat muuttuvat sekä Teiskontiellä että Ilmarinkadun risteyksessä. Enimmäisnopeusrajoitus työmaan vaikutusalueella on 30 kilometriä tunnissa. Jalankulun ja pyöräilyn järjestelyt alueella säilyvät nykyisellään. Työt kestävät arviolta helmikuun loppupuolelle.

Liisankadun ja Teiskontien risteysalueen johtosiirtotyöt etenevät seuraavaan vaiheeseen. Liisankadun risteys aukeaa liikenteelle työmaan siirtyessä keskikaistoille. Liikenne ohjataan talouskaistalle Liisankadun risteyksen kohdalla. Liisankadulta kääntyminen vasemmalle keskustaan päin on kielletty. Teiskontieltä vasemmalle Liisankadulle on kääntyminen kielletty. Työmaa-alueen läheisyydessä suurin sallittu nopeus on 30 kilometriä tunnissa.

Havainnekuvat:
Tursonkatu-Joukahaisenkatu risteys
Kaupinkatu-Sammonkatu risteys

Lisätietoja:

raitiotieallianssi.fi

 

Palautteet:

Palvelupiste Frenckell

sähköposti: palvelupiste.frenckell@tampere.fi

puhelin: 03 5656 4400

käyntiosoite: Frenckellinaukio 2 B