Teknisen isännöitsijän yhden arkipäivän arkipäiväkirja osa 1

10.02.2022

OSA 1

No niin hyvää huomenta! Eipä siinä muu auta kun lähteä töihin, että pysyy maailman pyörät pyörimässä. Aamusta toimistolle ja valmistautumaan 14 huoneiston märkätilojen ja keittiöiden tarkastuskierrokselle. Kierrokselle sattuikin työkaveriksi tarkastajien tarkastaja, kenellä ei jää pienintäkään virhettä näkemättä. Eihän siinä voinut kun ihailla hänen ammattitaitoa.

Matkalla alettiinkin jännittää, että missä huoneistossa on asukkaat kotona. Valmistauduttiin vastaamaan kiperiin kysymyksiin, mitä asukkaat voivat esittää. Toki vastassa saattaa olla myös lemmikkieläimiä ja näinhän siinä kävi, että eritoten mieleen jäi nuori labradorinnoutaja. Joka oli tottakai kiinnostunut, että mitäs täällä touhutaan. Hetken tutustumisen jälkeen oltiinkin jo ylimmät ystävät ja tarkastuskierros sujuikin sitten uteliaan mutta avuliian koiran kanssa.

Niin sitä viimein saatiin kierros taputeltua ja ”taisteluparikin¨ oli varsin tyytyväinen lopputulokseen. Kierros meni sen verran nappiin, että päätettiin käydä oikein lounastamassa lounasravintolassa. Aijai mikäs sen parempaa, kun puhua hyvin menneestä työstä ja tottakai kuningaslajista jalkapallosta, koska onhan illalla mestareidenliiga kierros. No mutta se lounaasta.

Seuraavana kalenterin tsekkaus ja nyt onkin hyvä väli mennä tekemään pesuhuoneremontin aloituskatselmus ja keittiön purkukatselmus. Kävipä tässä hyvä tuuri, että molemmat katselmukset sattuivat sopivasti samalle asuinalueelle vai olikohan sittenkin kyseessä vain hyvää suunnittelua 😀

Nyt sitten auton nokka kohti toimistoa ja loppupäiväksi sähköpostin perkaamista. Kellokin juuri sen verran että vois vaikka sumpit kiskassa, joten suunnaksi kahvihuone. Sieltä jo kuuluikin varsin iloista naurua ja puheen sorinaa. Päätin kuitenkin nauttia kahvini työhuoneessa, oli sen verran lukemattomia sähköposteja. Sähköpostia peratessa ja soittopyyntöihin soitellessa alkoi tulevien päivien kalenterin täyttymään hyvää vauhtia.

Mutta kyllä nyt on aika lähteä kotia kohti valmistautumaan illan mestareidenliiga kierrokseen. Kiitos kun olit mukana minun päivässä.

Tomi Mantovaara
tekninen isännöitsijä