Teknisen isännöitsijän yhden arkipäivän arkipäiväkirja osa 2

28.02.2022

Aamu alkaa perinteisesti heräämällä. Aamutoimien jälkeen vartti niin ollaan jo ulkona suuntaamassa autolle ja toimistolle päin.

Toimistolle päästyäni katson kalenteria, ”jahas, kolme tarkastuskäyntiä tänään, ensimmäinen käynti klo 10.” Normi päivä, yli kolme tarkastusta kun on, niin tietää, että kiirettä pukkaa.

Aamun ensimmäinen tunti ennen tarkastuksille lähtöä menee kiireisimpien asioiden hoidossa: katson sähköpostit nopeasti läpi, joista vastaan kiireisimpiin ja nopeasti vastattaviin, syön aamupalan ja esitäytän tarkastusraportit, jotta tarkastuksilla käytäisiin oleellisimmat läpi. Lisäksi tuli muutama puhelu, toinen liittyen pesuhuoneen lopputarkastukseen ja toinen pesuhuoneen alkukatselmusajankohdan sopimiseen.

Tarkastukset menivät mukavasti, ei tullut mitään isompaa normaalista poikkeavaa vastaan. Keittiöremontin lopputarkastus ensiksi Pinninkadulla oli muuten hyväksyttävissä, mutta allaskaapin viemäriputken läpivienti oli jäänyt tiivistämättä. Lisäksi perinteisesti sähköurakoitsijan käyttöönottotarkastuspöytäkirjaa ei oltu vielä toimitettu, josta piti huomauttaa. Pinninkadulta suunta kohti Kuninkaankatua, tänään onkin kaikki tarkastukset keskustan lähistössä. Kuninkaankadulla oli vuorossa pesuhuoneremontin tarkastus lattian kaatojen sekä seinien vedeneristysten osalta. Kaikki oli kunnossa, kaadot ja vedeneristeen paksuus oli juuri riittävät. Huomion arvoisena seikkana, että ensimmäistä kertaa kävin tarkastamassa pesuhuonetta, jossa vedeneristyksenä on käytetty Kiillon KeraPro:ta, joka on väriltään poikkeuksellisesti kirkkaan oranssi.

Toimistolle palattuani soitin takaisin kahdelle eri osakkaalle ja sovin heidän kanssaan pesuhuoneremontin alkukatselmusajankohdan Salhojankadulle sekä keittiöremontin purkukatselmusajankohdan Pyynikintielle, jonka jälkeen ei muuta kun lounaalle, joka sattuu taas olemaan nuudeleita soijarouheen, herneiden ja chia siementen kera! 

Maukkaan lounaan jälkeen viimeistelin aamun käyntien raportit ja lähetin ne eteenpäin osakkaille ja isännöitsijöille. Lisäksi työstin Palvaanniemenkadun ikkuna- ja parvekeovisaneerauksen valvontaraporttia hieman sekä päivitin muutamat remontit valmiiksi, kun kaikki tarvittavat tiedot niistä saapuivat. Tämän jälkeen esitäytin muuttotarkastuslomakkeen ja lähdin ajamaan kohti Siirtolapuutarhankatua, jossa oli huoneisto valmiina tarkastettavaksi. Tarkastuksella syynättiin kaikki paikat läpi, hieman oli paikoin pölyistä, mutta muuten ei ihmeempiä. Loppujen lopuksi totesin, että huoltomiehen on syytä muutama asia tulla korjaamaan sekä siivooja puhdistamaan liesikuvun rasvasuodatin, ilmanvaihtoventtiili ja pesuhuoneen lattiakaivo. Nämä jäävät monesti siivoamatta.

Toimistolla taas ja päivääkään enää kuin alle tunti jäljellä, joten pidin pienen tauon ja söin hyvän leivän. Päivittelin pesuhuoneen loppuraporttia, mistä aamulla osakas oli soitellut ja lähettänyt korjaustoimenpiteistään kuvat muuttotarkastuksen aikana. Tämän jälkeen luin hieman uutta Kiinteistöliiton talousarvio-ohjetta ja viimeistelin tämän blogikirjoituksen.

Blogin kirjoituspäivä osui mielestäni todella hyvin juuri sinulle, lukijalle, sillä tässä tulikin hyvin monipuolisesti perustöitä ilmi, mistä arkeni pääasiassa koostuu. Joten toivottavasti sait paremman kuvan siitä mitä tekninen isännöitsijä tekee!

Henry Palmroth
tekninen isännöitsijä
Pamis-team