Tettiläisen terveiset!

14.11.2017

Tässä tettiläinen Mimosa, Wivi Lönnin koulusta (entinen Pyynikin koulu).

Olin tämän viikon täällä Pamiksella tutustumassa siihen, millaista työskentely isännöitsijätoimistossa on. Minulla on ollut täällä todella mukavaa ja kaikki, ketä olen tavannut, ovat olleet minulle tosi kivoja ja ystävällisiä. Olen saanut kokeilla täällä paljon erilaisia tehtäviä, jotkin mukavia ja kiinnostavia ja jotkut…ei niin kiinnostavia :D, mutta ainahan työ ei voi olla hauskaa ja mukavaa ja realistiseen työntekoonhan minä tänne tulin tutustumaan.

Minulla on ollut juuri tarpeeksi tekemistä, ei liikaa, eikä liian vähän ja tämä viikko täällä on mielestäni kulunut tosi nopeasti. Olisin voinut jäädä tänne vielä vaikka toiseksikin viikoksi, mutta valitettavasti minun on pakko palata takaisin koulunpenkille. Haluan toivottaa teille kaikille hyvää loppusyksyä, vaikka aika talviselta tulla ulkona tällä hetkellä näyttääkin ja hyviä ja rauhallisia joululomia.

Mimosa Taipale
koululainen

Työelämään tutustuminen = TET
Työelämään tutustuja = Tettiläinen

Peruskoulun yläkoulun oppimäärään sisältyvä lyhyt työharjoittelu. TET järjestetään yleensä 8. ja 9. luokalla. TET-jakson aikana oppilaat tutustuvat ohjatusti yritysten ja työyhteisön toimintaan. TET on monelle nuorelle ensimmäinen kokemus työelämästä. Nuori pääsee näkemään, millaista on työelämä, millaista on olla työntekijä, millaista on toimia työyhteisössä. Tutustumisjakson aikana nuori voi päästä tutustumaan useampiin ammatteihin ja aloihin ja saada näin tietoa ammatinvalintasuunnitelmiensa tueksi. TET:n tavoitteena on koulutuksen ja työelämän vuorovaikutuksen laajentaminen ja tehostaminen. Nuoret saavat ainutkertaista tietoa ja omakohtaista kokemusta työelämän vaatimuksista, asetelmista ja oikeasta tekemisestä. Yrityksille puolestaan avautuu mahdollisuus vaikuttaa oppilaiden asenteisiin.