Tie isännöinnin erikoisammattitutkintoon

27.12.2022

Oltuani alalla 10 vuotta päätin, että nyt on aika taas kouluttautua lisää. Tavoitteenani oli oppia lisää ja saada viimeisintä tietoa isännöinnin alueella. Lisäksi isännöitsijän ammatissa tarvitaan tietoa monilta eri osa-alueilta, joten säännöllinen kouluttautuminen on tärkeää. Pirkanmaan Ammatti-Isännöinnissä pidetään kouluttautumista tärkeänä ja meitä myös kannustetaan hakeutumaan koulutuksiin.

Johtavan ammatti-isännöitsijän koulutus (AIT) kuulosti sopivalta ja päätinkin sen suorittaa. Koulutukseen ilmoittautuessani huomasin, että olisi mahdollista samalla aikaa suorittaa myös isännöinnin erikoisammattitutkinto. Tämä koulutus herätti mielenkiintoni ja tutustuin sen sisältöön. Koulutus kuulosti mielenkiintoiselta ja kun sen pystyi suorittamaan samaan aikaan AIT koulutuksen kanssa niin pakkohan oli mahdollisuuteen tarttua. Koulutuksessa ammattitaito näytetään aidoissa työtehtävissä työpaikalla. Tutkinnossa on 3 osaa. Pakolliset tutkinnon osat ovat asiakaskokemuksen tuottaminen ja palveluverkoston hallinta sekä tavoitteellinen kiinteistöjohtaminen. Lisäksi valitaan joko kehittämissuunnitelma isännöinnistä tai toiminen vaativassa korjaushankkeessa. Itse valitsin valinnaiseksi tutkinnonosaksi toiminnan vaativassa korjaushankkeessa.

Isännöinnin erikoisammattitutkinnon näyttöjen suunnittelun aloitin kesällä, kun sain AIT-tutkinnon suoritettua. Tällöin aloin suunnittelemaan millaisilla työtehtävillä näytän osaamiseni eri osa-alueilla. Kävin myös suunnitelmat läpi työpaikan ohjaajan kanssa ja tämän jälkeen sovimme näyttöpäivän. Työpaikalla pidetty näyttö meni hyvin ja tämän jälkeen ohjaaja sekä koulun edustaja kävivät näytön kokonaisuudessaan läpi. Tämän jälkeen sain tiedon koulusta näyttöjen hyväksymisestä ja isännöinnin erikoisammattitutkinnon suorittamisesta.

Sain koulutuksista paljon uusia eväitä työhöni ja sain päivitettyä tietoa alan viimeisimmistä tuulista. Jatkossa aion taas opiskella lisää kun sopivia koulutuksia kohdalle tulee. Niistä saa niin paljon uutta puhtia toimintaan.

Heini Asikainen
isännöitsijä, IEAT, AIT, IAT