Uusia kasvoja isännöintiin

24.10.2018

Vaatimustaso nousee ja tehtävät monipuolistuvat ja siinä samalla isännöitsijöiden keski-ikä nousee uhkaavasti kohti eläkeikää. Miten saada uusia ammattilaisia täyttämään ansaitulle eläkkeelle jäävien isännöitsijöiden saappaat?

Tähän on ainoa ja oikea tapa työssäoppiminen yhdistettynä jonkun oppilaitoksen antamaan opetukseen eli vanha kunnon tutori/oppilas oppiminen. Sillä valmiita henkilöitä ei mikään oppilaitos suoraan kouluta.

Tähän tartuttiin myös meillä Pirkanmaan Ammatti-Isännöinti Oy:ssä ja päätimme yhteistyössä Valkeakosken Ammattiopiston kanssa lähteä kouluttamaan kahta nuorta ja innokasta oppilasta eli Krista Lainetta ja Johanna Pusaa tuleviksi rautaisiksi ammatti-isännöitsijöiksi.

Haaste on iso, sillä tutorin on hoidettava oma työ samalla ja haettava opiskelijoille jatkuvasti mielenkiintoista ja motivoivaa tekemistä, mikä edesauttaa työssä oppimisesta. Tähän valmistauduttiinkin siten, että laadimme kuukausittaisen koulutusohjelman lokakuu 2018 – joulukuu 2019 välille. Ohjelmaa hyväksi käyttäen ja pikkuhiljaa isännöinnin eri osa-alueisiin tutustumalla pääsevät uudet isännöitsijäharjoittelijat mukaan auttamaan tutorin kohteissa ja kevään koittaessa myös hoitamaan omia talojaan.

Tämä toimintatapa on ainoa ja oikea, miten me pääsemme vaikuttamaan kasvavaan isännöitsijäpulaan ja näin ollen uskon, että jatkossakin meidän käytävillä kävelee uusia isännöitsijäharjoittelijoita.

Tiedontäyteistä ja opintorikasta vuotta!

Pasi Oldén, insinööri, AIT
isännöintiyksikön päällikkö

  • Kuvassa vasemmalla isännöitsijäharjoittelija Johanna Pusa ja tutori isännöitsijä Ilari Stenman, AIT, ITS
  • Kuvassa oikealla isännöitsijäharjoittelija Krista Laine ja tutori isännöintiyksikön päällikkö Pasi Oldén, insinööri, AIT